Type and press Enter.

טחינה, התאמה, קלייה – איך בוחרים קפה

קבלו מאיתנו כמה טיפים לבחירת הקפה שלכם

קודם כל, כמה כללים:

1. קפה טוב הוא קפה שנקלה מפולים איכותיים ועבר את התהליך לפני לא יותר הרבה יותר מחודש. בתי הקלייה השונים מראים את תאריך הקלייה בדרכים שונות, אצלינו חפשו את המדבקה עם התאריך על האריזה.

2. קלייה בהירה, כהה בינונית וכו – מידת הקלייה של הקפה משפיעה עמוקות על פרופיל הטעמים שתקבלו בסוף בספל או הכוס. קלייה בהירה תוציא על פי רוב טעמים דומיננטיים, חמוצים ופירותיים יותר בעוד שקללה כהה תדגיש את טעמי השוקולד והאגוזים.

3. מקור הפולים – לאזור הגידול של פולי הקפה השפעה מכרעת על הטעמים. לכל אזור יש פרופיל שונה וההרכבה של התערובות השונות נעוץ מהיחסים בין הפולים מכל אזור.

אנחנו ממליצים לפני הבחירה בתערובת הקפה שלנו לקרוא את הפירוט הקצר שכתבנו לכם בעמוד המוצר.

?אז איך לבחור את התערבות שלכם

קודם כל, לנסות כמה שיותר. לכו לבתי קלייה ובתי קפה טובים ונסו כל הזמן תערובות שונות עם פרופילים שונים עד שתמצאו את הפייבוריט שלכם.

  • אוהבים טעמים עמוקים ושוקלדיים – לכו על קלייה כהה יותר
  • אוהבים חמוץ – קלייה בהירה
  • עוצמה – דירוג העוצמה (שלנו) לא מעיד על כמות קפאין או עוצמת הקפה, אלא יותר על עוצמות הטעם
  • טחינה – עדיף מאוד לטחון את הקפה כמה שיותר קרוב לזמן ההכנה. אם אין לכם מטחנה – קנו אריזות קטנות יותר
דילוג לתוכן